20 Şubat 2009 Cuma

AKP Siirt Adayı Kasim Ceylan muhtarlarla görüştü

Meclis listelerini YSK’ya teslim eden Ak Parti, listelerin açıklanmasının ardından muhtarlarla bir araya geldi. Çeşitli kurumların ziyaretleri ve esnaf ziyaretleriyle gerçekleştirilen seçim çalışmaları çerçevesinde mahalle muhtarlarıyla da bir araya gelen Ak Parti Belediye Başkan Adayı Kasım Ceylan, bu toplantıların sürekli devam edeceğini ve etmesinde de büyük faydalar sağlanacağına işaret etti.

Kasım Ceylan yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi :


Kahvaltılı sohbet toplantılarında kendi içimizde dertleşmek, birbirimizin sesini daha iyi duyabilmek, birbirimizi daha iyi anlayabilmek ve daha samimi bir ortam oluşturabilmek amacıyla fayda görüyoruz. Hem sorunlar üzerinde durmak hem de çözüm yollarını aktarmak için mahalle muhtarlarımız ve basınımızla bir araya gelmeyi uygun gördük.

Yerel yönetimlerin amacı modern kent oluşturmaktır. O kentte yaşayan bireylerin her türlü yaşam standardını yükseltmek ve özellikle de AB ile uyum çerçevesinde bir standardı yakalamak olduğunu biliyoruz. İlimizde bir takım sıkıntılar olduğunu ve belediyemizin o istediğimiz standardı yakalayamadığını tespit ettik. Amacımız bu standardı yakalamaktır. 2004 yılından itibaren Siirt’te alt yapıda çok ciddi çalışmalar yapılmıştır. Kanalizasyon, içme suyu, su arıtma ve katı atık arıtma gibi projelerinin hemen hemen bittiğini biliyoruz. Bunların meyvesinin alınmadığını da biliyoruz. Teknik aksaklıkların giderilmesiyle inşallah Ak Parti belediyeciliğiyle sağlanacağına inanıyoruz. Alt yapı ile ilgili her şey tam anlamıyla sorunsuz bir şekilde işlediğinde peşinden şehrin rehabilitasyonu gündeme gelecektir. Şuna inanıyoruz, sorunun kendisi de, çözümü de bizdedir. Siirt insanındadır. Buradaki tespitim katılımcılığı sağlamaktır. Eğer bizler mahallemizde, sokağımızda herhangi bir sorun görüp te bunu yetkili, ilgili yerlere ulaştırıp çözüm konusunda talepte bulunursak ve bunda devamlılığı sağlarsak o zaman kendi sorunlarımızın çözümünde katkı sağlamış oluruz. Bununla ilgili olarak “Kent Konseyi”nin kurulması projemiz var. Kamu kurum ve kuruluşlarından, sivil toplum kuruluşlarından ve işadamlarından temsilcilerle istişari anlamda bazı imkanlar sunulacaktır. Ayrıca Ankara Üniversitesi’nden destek alacağımız sosyal içerikli projelerimiz var. Bu projelerimizin kaynağı “Bölgesel Kalkınma Ajansları”dır. Ciddi anlamda bir fon sağlanması için müracaatlarımızı yapacağız. Projelerimizi belkide seçimden önce dosya halinde hazırlayabiliriz.”

Toplantıda mahalle muhtarlarının da talepleri ve beklentileri dinlenerek, durum tespiti açısından eksiklikler belirlenmiş ve ileride yapılabilecekle ilgili karşılıklı olarak dile getirilmiştir.

Bu toplantıyla ilgili notlarımız devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder