20 Şubat 2009 Cuma

CHP Konvoyu Siirt-Batman yolunu kapattı

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter ilimize gelerek seçim çalışmaları katıldı.

Ankara’dan Batman Hava alanına gelen CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter’i çok sayında CHP’li karşıladı. Çoşkulu kalabalığı gören Fatma Nur Serter gördüğü manzara karşısında hayretlerini gizleyemedi.

Batman’dan Siirt’e hareket eden konvoy ilk etapta Kurtalan CHP İlçe Başkanlığınca karşılandı. Kurtalanlı CHP’lilerle tek tek tokalaşan Fatma Nur Serter, partisinin durumunun gittikçe iyiye gittiğini ve daha fazla çalışmak gerektiğini söyledi. Kurtalan ilçesinden hareket eden konvoya Siirt’ten yola çıkan konvoy karşıladı. Başur çayının önünde bekleyen yaklaşık 50 araç konvoyu Serter ve beraberindekilere eşlik etti.

SERTER “BAŞARISIZLIKLARINI KENDİLERİ DE KABUL EDİYOR”

Güres caddesinde bulunan CHP seçim bürosunun açılışını yapan Fatma Nur Sertel burada partililer seslendi. CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, açılışını yaptığı seçim bürosunda partililere yaptığı konuşmasında AKP Siirt’te belediyecilik anlamında başarısız olduğunu söyledi. Ankara’dan kalkan uçakta birlikte geldikleri AKP Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu ile birlikte görüştüğünü anlatan Serter, Helvacıoğlu’nun sözlerini itiraf olarak değerlendirdi.

AKP Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu’nun Fatman Nur Serter’e “Siirt’i nasıl buluyorsunuz” sorusunun yönelttiğini, buna cevap olarak kendisinin de “Siirt halkını çok seviyorum, ancak Siirt’in durumunu hiç beğenmiyorum” dediğini aktardı. Yılmaz Helvacıoğlu’nun ise, ‘Siirt’i tamamen değiştirdiklerini ve başta Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül’ü değiştirdiklerini’ söylediğini anlatan Serter şöyle devam etti:

“Burada belediye başkan adayımız ‘Siirt’te haramilerin saltanı yıkacağız’ diyor. Bugün Ankara’dan gelirken AKP’li bazı Siirt Milletvekilleriyle birlikte uçakta yolculuk yaptık. O süre içeresin de bana Siirt Belediye Başkanlığı için neden Mervan Gül’ü yeniden aday gösterilmediğini çok özetle belirttiler. Bana sordular ki dediler ki ‘Siirt’i nasıl buldunuz, sevdiniz mi’ dediler. Dedim ki Siirtlileri çok sevdim. Siirt’i beğendiniz mi? Kusura bakmayın dedim beğenmedim. Yolları çamurlu çöpler çöp dolu temel ihtiyaçları karşılanmamış. Evlerinde su akmayan, aylarca su alamayan bir kentti siz bana güzel mi diye nasıl sorabilirsiniz… Belediyeye hiçbir hizmet götürmemiş ki güzel Siirt’e. Güzel Siirt’ti çirkinleştirmiş, ‘evet’ dediler. İşte bu yüzden biz bir daha Mervan Gül’ü aday göstermedik. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu şu demek, AKP son dönemde Siirt’e başarısız olmuştur, bunun itirafıdır. Aynı kişinin bir daha belediye başkan adayı olarak göstermemesidir. Yolsuzlukların, hırsızlıkların kabul edilmesi demektir. İtiraf edilmesi demektir. Bir daha aynı kişinin burada Belediye Başkan adayı gösterilmemesi. Peki bir garantisi bir güvencesi var mırdır bunların tekrar olmayacağı. İnanıyor musun bunların olmayacağını. Bu zihniyetin, bu talan zihniyetinin, bu soygun zihniyetinin bundan sonra bir tek adayla değişeceğine inanıyor musunuz?”

OKTAY “MİLLETVEKİLİMİZE İTİRAFTA BULUNMALARI

YOLSUZLUĞU KABUL ETMELERİ DEMEKTİR”

CHP Siirt Belediye Başkanı adayı Levent Oktay dün gelen İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter’i karşıladılar. Güres caddesine seçim bürosunu açan CHP Belediye Başkanı Adayı Levent Oktay burada yaptığı konuşmada Siirt’in içinde geldiği ve 29 Mart’ta AKP’yi cezalandırmak için vatandaşlar destek beklediğini söyledi. İstanbul Milletvekili’nin konuşmaları ile ilgili açıklama yapan Levent Oktay “Siirt Milletvekillerimizin cevabı Siirt halkı tarafından itibar görmemiştir. Neticesi bu olmuştur. Bu anlamda milletvekilimize çok teşekkür ediyorum. Sayın milletvekillerimiz uçakta milletvekilimize itirafta bulunmaları. Mervan Gül’ün belediye başarısız olduğunu, hatta bu başarısız içinde yolsuzluk uğursuzluğun itiraf edildiği bir gerçek. Beceriksiz affedilebilir. Yolsuzluk, uğursuzluk affedilemez. O yüzden baş sloganımızı ‘Siirt’te haramilerin saltanatını yıkacağız’ diye belirledik” dedi.

siirtgundemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder